Over ons

Proeflokaal

Je bent van harte

Welkom

Ons proeflokaal is voor iedereen toegankelijk! Van gezellig neerploffen op een bank tot lekker bijkletsen aan de bar met de lokale barpsycholoog. En niet te vergeten; we hebben heerlijke speciaalbiertjes om van te genieten. Begin 2023 hebben we flink uitgebreid, en hebben we ook heerlijke gerechtjes aan ons menu toegevoegd. Kom gezellig langs en ontdek het allemaal zelf. We heten je van harte welkom!

Waar moet ik zijn?

Locatie

Proeflokaal de Weerter Stadsbrouwerij ligt tegen de brouwerij aan en bevindt zich op een uiterst toegankelijke locatie. Dichtbij het centrum van Weert en slechts 2 minuten lopen vanaf het NS station. Tevens is er bij het naastgelegen Q-park voldoende parkeerplek, als je met de auto wilt komen.

Wij zoeken collega's!

Vacatures

In verband met onze uitbreiding zijn we nog hard op zoek naar nieuwe collega’s. Voor in de bediening  zijn wij nog opzoek naar extra handjes. Ben jij onze nieuwe collega? Check snel onze vacatures.

IJzergieterij Weert

Historie

De eerste steen van ons pand werd in 1912 door de 11-jarige Françoise Hupperetz gelegd. Dit was destijds voor de N.V. IJzergieterij Weert dat in 1910 was opgericht.

Men vervaardigde gietwerk voor machinefabrieken, scheepswerven en bouw. In 1920 werkte er tot 90 medewerkers. De ijzergieterij ging in december 1929 failliet.

De fabrieksgebouwen werden in 1930 gekocht door de fouragehandelaars & gebroeders Sjang en Theodorus (Stroeëjen Doeërus) Houben. In 1936 vestigde (paarden)rijschool St. Martinus zich in dit pand.

Het gebouw heeft de oorlog en drie branden (1926, 1948 en 1965) overleefd.